Pentuja odotetaan

Umalla ja Rymyllä tosiaan tärppäsi ja Uman synnytyksen ajankohta lähestyy pikkuhiljaa. Uma kävi tiineysvuorokaudella 28 myös ultrassa, jossa tiineys varmistettiin. Eläinlääkäri näke ultratessaan varmuudella viisi pentua, mutta todennäköisesti niitä olisi kuulemma 6. Hyvän kokoinen pentue siis tulossa! Myös Uman olemuksesta huomaa, että isohko pentue on tulossa sillä sen ulkomuoto muistuttaa jo nyt paljon jotain pientä tynnyriä. Mahalinja on laskenut ja vatsa tuntuu hyvin pinkeältä. Maha on levennyt myös paljon sivulle päin ja Uman nisät ovat tosi turvoksissa. Aiemmin ne myös punoittivat aika paljon, mutta nyt väri on taas vaalentunut.

Uma siskonsa Minnin kanssa pari viikkoa sitten

Uman vointi on ollut välillä aika tukala eikä se selvästikään nauti tiineydestä samalla tavalla kuin vaikka emonsa Viivi nautti. Viivi oli mielestäni koko tiineyden ajan oikein tyytyväinen oloonsa kun taas Uma on on lähinnä huolestuneen ja ihmettelevän oloinen. Tiineyden puolessa välissä Uma alkoi välillä käymään levottomaksi. Se vähän kuljeskeli ja läähätti paljon ja välillä myös vinkui hieman. Umalla alkoi ilmeisesti melko aikaisessa vaiheessa painamaan maha virtsarakkoa, sillä se alkoi aina herättämään meidät aikaisin aamulla kun halusi ulos pissalle. Työpäiviemme aikana sillä tuli pari kertaa pissa sisälle. Nyt olemmekin koittaneet rytmittää työaikojamme niin Joonaksen kanssa, että emme molemmat olisi koko päivää pois, että toinen voisi käyttää välillä päivällä Uman ulkona. Nyt ensi viikosta alkaen kun synnytys lähestyy pikkuhiljaa niin alamme tekemään Joonaksen kanssa niin, että jompi kumpi olisi aina kotona tekemässä etänä töitä, jotta voimme vahtia, että milloin synnytys käynnistyy.

Uma astutuksen aikoihin

Umalla on nyt vuorokausia takana 50. Se sen huolestuneisuus on jo mielestäni vähän vähentynyt ja se on enimmäkseen rauhallinen. Nukkuu hyvin yöt, mutta herättää aamulla aikaisin meidät päästämään sen pissalle. Laitoimme muutama päivä sitten Umalle jo pentulaatikon valmiiksi, mutta se ei ollut vielä lainkaan kiinnostunut siitä pesäpaikkanaan. Eilen Uma yritti tehdä pesää eteisessämme olevaan koirien kevythäkkiin niin keksin kokeilla, että tykkäisikö Uma jos pentulaatikon päällä olisi jokin peite. Uma kun on aina tykännyt nukkua paikoissa joissa on jonkinlainen katto. Laitoin pentulaatikon päälle lakanan ja Uma otti paikan heti omakseen. Ilmeisesti tuollainen luolamainen paikka sopii hyvin tuollaiselle alkukantaiselle koiralle. Nyt Uma pötköttelee tyytyväisenä luolassaan ja petailee sinne pesää.

Hyvin on siis kaikenkaikkiaan tiineys sujunut. Umalla on ollut valtava ruokahalu ja se on ollut aika tiukkana muille koirille vaikka on normaalisti tosi nössö muiden koirien kanssa. Jos joku muu koira hössöttää liikaa Uman lähellä niin se ärähtää hieman ja lähtee itse pois. Siskoni iäkäs aussienarttu on meillä nyt viikonlopun hoidossa ja jopa sille Uma on pitänyt kuria. Jännästi tuo tiineys muuttaa tuota käytöstä kun pitää huolehtia mahassa olevien pentujen hyvinvoinnista.

Uma tiineysviikolla 5

Kommentoi