Minni astutettu onnistuneesti

Matkasimme Minnin kanssa kaksi viikkoa sitten Kouvolaan tapaamaan Mosku-urosta. Minni sai jäädä pariksi yöksi Moskun luokse. Minni ja Mosku pääsivät heti ensimmäisenä iltana tutustumaan toisiinsa eikä paljoa tarvinnut pariskunnalla tutustua toisiinsa kun Minni oli jo heti tyrkyttämässä itseään ja Mosku hypännyt selkään. Nalkkiin asti mennyttä astutusta ei kuitenkaan vielä ensimmäisenä iltana tapahtunut, mutta heti seuraavana aamuna sekin onnistui. Nalkissa pariskunta oli jopa 15 minuuttia, joten toivotaan tosiaan, että astutus tuottaisi tulosta ja pentuja saataisiin! Minni menee käymään ultrassa parin viikon päästä, jolloin saadaan sitten tietää onko pentuja matkassa vai ei. Ainakin pieniä muutoksia Minnin käytöksessä on jo ollut havaittavissa, joten hyvältä vaikuttaa!

Minni asustaa tosiaan nykyään emäntänsä kanssa Helsingissä, mutta ajattelimme tuoda sen hyvissä ajoin meille Ouluun mikäli pentuja on tuloillaan. Pitkä ajomatka kun saattaisi olla turhan raskas kantavalle nartulle. Minnille sattui nyt myös hieman epäonninen tapaus kun sille iski nenäpunkki. Tiineille koirille on aina vähän ikävää antaa mitään vahvoja lääkityksiä, mutta pakkopa tuo on nyt pois hoitaa, ettei tartu punkit mahdollisille pennuille sitten.

Viivi ja Uma ovat olleet terveinä, tosin Viivillä oli pari kuukautta sitten lyhyt, mutta rajuoireinen kennelyskä. Umalle ei ole jostain syystä koskaan tullut kennelyskän oireita vaikka Viivillä on tosiaan joskus tuota köhimistä ollut.

Uman poika Lahku oli käynyt luovuttamassa verta ja siltä otettiin kaikki kolme saatavissa olevaa geenitestiä. Prcd-PRA tyypiltään se oli tulosten mukaan kantaja, mikä tarkoittaa, että myös Uma on tyypiltään kantaja. Umalta ei oltu tuota vielä testattu, mutta tiedossa oli, että se on vanhempiensa tulosten perusteelle tyyppiä terve tai kantaja. Lahkun isä Rymy puolestaan on tyypiltään A eli terve, joten tiedossa olikin, että pentueen koirat tulevat olemaan, joko terveitä tai kantajia. Pompen ja DM tuloksien osalta Lahku oli terve. Kiitos paljon Viivi-omistajalle testaamisesta!

Kuvannut Viivi Saarikko

Lahku on päässyt paljon treenaamaan agilitya Viivi-omistajansa kanssa ja parivaljakko onkin jo aivan huikean taitava! Tosi hienoa ja tarkkaa tekemistä. Lahkulla on on ihana ja iloinen asenne ja se on tosi nopea ja tarkka koira. Hienoa työtä Viivi tehnyt sen koulutuksessa! Tässä Viivin blogista napattu koostevideo yksistä heidän treeneistään.

Myös Uman kanssa olemme treenailleet kerran viikossa treeniryhmässämme, omatoimi treeneissä emme ole nyt ehtineet käydä kun olen itse matkustellut nyt aika paljon ja ollut muutenkin kiireinen. Jospa nämä kiireet tästä pikkuhiljaa alkaisivat helpottaa, niin pääsisimme Uman kanssa ahkeramminkin treenailemaan. Kisoja meillä on tässä kuussa tulossa useita, samoin toukokuussa käymme todennäköisesti muutamissa kisoissa ja myös yhdissä näyttelyissä. Myös Uman poika Toivo aiotaan ilmoittaa mukaan tuonne Taivalkosken ryhmänäyttelyyn, jossa esittäisin sen. Toivo ei ole vielä aiemmin käynyt näyttelyssä, mutta se on erittäin komea ja urosmainen uros.

Kommentoi