Pentusuunnitelmia ja Hallakedon kasvattien kuulumisia

Hallakedon kenneliin kuuluu oikein hyvää kaikille koirille ja kasvateillekin. Uman pojista on kasvanut hienoja poikia, Äijä on yhtä hieno kuin aina ennenkin, Minni kehittyy koko ajan agilityssa lisää, Viivi on pysynyt terveenä ja Uman kanssa kisaaminen ja treenaaminen sujuu.

Iloksemme Minnin pentusuunnitelmat ovat myös edenneet ja toivon mukaan saammekin kevääksi pentuja. Minnille valikoitui urokseksi upea Hengenheimon Alkuräjähdys eli Mosku. Pentuja-sivulla lisätietoja yhdistelmästä ja pohdintojani siitä miksi juuri Mosku valikoitui nyt urokseksi. Peukut pystyyn, että astutus onnistuisi ja saataisiin pentuja taloon!

Kuva: Anniina Salo

Uman kanssa aiomme jatkaa kisaamista heti vuoden alusta alkaen. Myös Minnin kanssa toivoisin pääseväni starttaamaan parit viralliset kisat ennen pennutusta, mikäli vain saamme sen emännän Marian kanssa hiottua kepit kuntoon. Syyskaudella meillä oli vähän ikävää epäonnea kun itse kämmäilin harmillisen paljon niin tuloksilla ei juuri juhlittu, mutta etenemistä tapahtui kuitenkin paljon ja nyt odotankin oikein innolla tulevaa kisakautta.

Viivin kanssa ei olla nyt oikein harrasteltu, pitäisi senkin kanssa aktivoitua kun kuitenkin vielä terve ja energinen koira on. Sen sijaan Viivi on käynyt paljon reissaamassa kaverini mukana ja toiminut toimistokoirana hänen työpaikallaan. Myös lampaita Viivi on päässyt välillä paimentamaan kuten myös Uma ja Minni.

Viivi on kasvattanut talven aikana huiman pitkän turkin, joka myös valitettavasti takkuuntuu helposti ja kerää melko paljon lunta itseensä. Steriloinnin huonoja puolia. Todennäköisesti leikkaankin sen turkin taas kesän tullen lyhyeksi, ettei sen tarvitsisi kärsiä turhasta kuumuudesta. Myös pohjavilla sillä on vähän erikoista ja näyttäisi, ettei edellisenkään talven villa ole paikoin ironnut kokonaan.

Myös Umalle ajattelin teettää vielä toisen pentueen jossain vaiheessa, mutta tarkkaa aikaa en vielä oikein tiedä. Odottelen ainakin ensin, että Uman poikia terveystutkittaisiin niin näkisi vähän, että mitä se periyttää. Ainakin luonteet vaikuttavat pojilla olevan kohdillaan ja hurjan komeitakin ovat. Pääkaupunkiseudulla asustava Lahku eli Hallakedon paimenmatara on myös osoittautunut erinomaiseksi harrastuskoiran aluksi ja on jo nuoresta iästään huolimatta todella taitava agilityssa. Myös paimennuksessa kaikilla kolmella on selvästi lahjoja, Oulussa asuvat pojat kävivät meillä Kiimingissä paimentamassa kennelin paimennusviikonloppuna ja Lahku oli päässyt jo aiemmin muualla paimeneen. Suunnittelimme, että voisimme pitää toisenkin kennelviikonlopun keväällä, jossa voisimme ottaa pieniä toko- ja agilitytreenejä aamusta ja illalla paimennusta.

Kuvannut Viivi Saarikko
Kuvannut Viivi Saarikko

Kasvattiani Äijää eli Hallakedon Lapinlemmikki on taas päässyt ihailemaan kun Eränkävijät-sarjasta on pyörinyt uusin kausi telkkarissa. Myös Yle Areenasta voi katsoa kaikki sarjan jaksot jos haluaa ihailla Äijää ja ohjelman komeita maisemia ja muita koiria.

Kuvannut Aleksanteri Pikkarainen

Kommentoi