Pentuja

Pentuja suunnitteilla

Seuraava pentue suunnitteilla Umalle sen seuraavasta juoksusta, joka sijoittuu todennäköisesti lokakuulle 2019.

Hallakedon Lumimarja ”Uma” s. 31.7.2014

Kuvannut Marjut Färman

Terveys
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK

Prcd-PRA: b eli kantaja
Pompentauti: n/n eli terve vanhempien tuloksen perusteella
DM: n/n eli terve vanhempien tuloksen perusteella
Ei allergioita
Ei hammaspuutoksia
Korkeus 42,5cm

Näyttelytulos: ERI, SA

LTE: +80, laukausvarma

Agility: medi3

Harrastaa lisäksi rallytokoa ja paimennusta.

Pentue on Umalle sen toinen pentue.

Uma Koiranetissä

Kulkuselän Lordi ”Kassu” s. 24.12.2007

Kuvannut Viivi Saarikko

Terveys
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK

Prcd-PRA: a eli terve vanhempien tuloksen perusteella
Pompentauti: N/N eli terve
DM: Ei testattu
Ei allergioita
Ei hammaspuutoksia
Korkeus 52cm

Näyttelytulos: ERI

LTE: +158, laukauskokematon

MH: Suoritettu

PAKK: PAKK1, BH

Agility: maxi2

Toko: AVO1, TK2

Rallytoko: VOIHYV, RTK2

VEPE: VOI1

Pentue on Kassulle sen kolmas pentue.

Kassu Koiranetissä

Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä maininnalla kivesvikariskistä. Pentujen syntymäaika sijoittuu todennäköisesti joulukuulle 2019. Etsin pennuille ensisijaisesti harrastavia tai vaihtoehtoisesti muuten hyvin aktiivisia koteja pentueen vanhempien vilkkauden ja hyvien harrastusominaisuuksien vuoksi. Mahdollisen narttupennun jätän pentueesta kotiin kasvamaan itselleni, joten tästä pentueesta en sijoita narttupentua.

Kassun omistajan kirjoittaman esittelyn Kassusta voit lukea  kennel Todellakin sivuilta.

Umasta voit lukea esittelyn sen omalta sivulla.

Lisätietoja sekä ajatuksiani yhdistelmästä ja sen taustoista tulossa pian.

Mikään yhdistelmä ei ole täydellinen ja tässäkin yhdistelmässä on omat pienet huonot puolensa. Yhdistelmässä on tosiaan kivesvikariskiä, mikä kannattaa etenkin urospennusta kiinnostuneiden ottaa huomioon. Luonnollisesti palautan kennelliiton kauppasopimuksen mukaisesti kolmasosan koiran kauppahinnasta, mikäli kivekset eivät laskeudu normaalisti, mutta etenkin jalostus- ja näyttelykäytöstä kiinnostuneiden kannattaa ottaa tämä riski huomioon.

Lisäksi haluan huomauttaa kaikkia tämän pentueen pennuista kiinnostuneita siitä, että tällaiset vilkkaat, toimintakykyiset harrastuskoirat eivät välttämättä ole kaikista helpoimpia koiria ilman riittävää koulutusta, aktivointia ja runsasta liikuntaa. Itse pidän tällaisista koirista niiden hyvien käyttöominaisuuksien takia ja haluan jalostaa koiria, joilla olisi niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen sopivat rahkeet. Mielestäni lapinkoiran ei kuulu olla liian laiska tai pehmeä ja minkäänlaista arkuutta ja toimintakyvyttömyyttä ei saisi esiintyä. Pehmeä, rauhallinen ja herkkä koira saattaa sopia kotikoiraksi paremmin kuin tällainen minun tavoittelemani luonnetyyppi, mutta myös tällainen vilkas ja toimelias koira voi olla arjessa hyvin helppo kunhan sille tarjotaan tarpeeksi virikkeitä.

Tästä syystä etsinkin pennuille koteja, jotka ymmärtävät tällaisen aktiivisen koiran energiantarpeen ja pystyvät täyttämään sen, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin kun pentu ei vastaisikaan odotuksia. Lisäksi, koska pentueen vanhemmat ovat hyvin ihmisläheisiä, on pennuistakin odotettavissa koiria, jotka elävät mielellään mukana kaikessa ihmisten arjessa eivätkä ulkokoirina ihmisistä eristyksissä. Tästä syystä en myy pentuja koteihin, joissa ne eläisivät täysin tarhakoirina ulkona tai erillisissä kenneltiloissa. Mielestäni jokainen koira ansaitsee elämän rakastettuna perheenjäsenenä ja lemmikkinä saaden olla mukana perheensä arjessa.

Tässä pentueessa hintana pidän pennulle 1100€. Pentujen hinnasta palautan 100€ kun koiralle teetetään viralliset terveystutkimuksen sen ollessa aikuinen. Lisäksi palautan pennun hinnasta 40€, mikäli koira luonnetestataan sen ollessa aikuinen.

 


Hallakedon pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina, rekisteröytynä ja useaan kertaan madotettuina. Mukaan uuteen kotiinsa pentu saa kattavan pentupakkauksen ja hoito-ohjeet. Pennun uuden omistajan liitän, niin halutessaan Lappalaiskoira ry:n jäseneksi vuodeksi. Kasvattajan tuki on voimassa koiran eliniän ajan ja neuvon ja autan mielelläni aina kaikissa tilanteissa. Pennut elävät alkutaipaleensa kasvattajan luona kotioloissa ihmisten keskellä, tottuen kaikkiin kodin ääniin ja arjen tilanteisiin. Pentuja totutetaan myös kodin ulkopuoliseen maailmaan ja mm. auton kyydissä matkustamiseen.

Mikäli olet kiinnostunut Hallakedon kennelin pennusta, kerrothan itsestäsi ja millaiseen kotiin ja käyttötarkoitukseen etsit pentua. Pelkkiin väri- ja hintatiedusteluihin jätän vastaamatta. Yhteyttä minuun voit ottaa sähköpostitse: anruntti@gmail.com tai puhelimitse: 0452346943.

Viimeisimmät artikkelit

Arkistot

Linkkejä