Kisa- ja terveystuloksia

Uman kanssa meillä alkoi syksyn kisakausi vähän haastavissa merkeissä kesän tauon jälkeen. Umalle tulee koko ajan lisää vauhtia jolloin sen ohjaaminen on vaikeutenut. Saimme monista kisoista peräkkäin vain hylättyjä tuloksia kun Uma ehti aina niin nopeasti livahtaa väärällä esteelle radalla. Olemme kuitenkin käyneet nyt paljon treenaamassa Haukiputaalla Active Dogsilla ja olen huomannut, että olemme alkaneet pikkuhiljaa edistymään hienosti. Etenkin omaa ohjaustani olen saanut paljon parannettua hyvillä ohjeilla joita olen saanut ja pystyn nyt paremmin ennakoimaan Uman liikkeitä radalla. Pikkuhiljaa treeni alkoi näkymään myös kisoissa ja aloimme saamaan jälleen tuloksiakin. Viime viikonlopun kisat olivat kuitenkin aivan omaa luokkaansa.

Kisoissa ensimmäisenä ratanamme oli hyppyrata. Umalla oli jo ennestään yksi LUVA hyppyradalta, joten päätin ottaa radan rennosti ja että menemme sen harjoituksen vuoksi. Rata meni oikein kivasti, Umalla oli paljon vauhtia ja ohjasin itse hyvin. Yksi virhe meille tuli kun jäin itse jälkeen enkä ehtinyt ohjaamaan yhtä estettä ajoissa, jolloin sille Uma otti kiellon. Siltä radalta tulokseksi saimme siis 5 ratavirhettä. Tuloksella voitimme myös luokan.

Toinen rata oli agilityrata. Rata alkoi lupaavasti, mutta meille hieman hankala puomi tuotti jälleen ongelmia, sillä Uma karkasi jälleen kerran alastulon kontaktilta, jolloin luulin sen myös hypänneet kontaktipinnan yli josta tulisi 5 ratavirhettä. Tuomarin käsi ei kuitenkaan noussut eli virhettä ei tullut ja saimme tulokseksi 0 ratavirhettä, sijoitus 2. ja LUVA. Olin todella innoissani tuloksesta hankalan syksymme jälkeen.

Kun kolmatta rataa rakennettiin, riemastuin entisetään, sillä näin, ettei sillä radalla ole ollenkaan puomi-estettä. Lähdin siis hyvin positiivisella asenteella tälle radalle ja se selvästi auttoi sillä rata meni todella hienosti ja virheittä. Siltäkin radalta siis 0 ratavirhettä, sijoitus 2. ja LUVA. Lisäksi, koska kyseessä oli Uman kolmas LUVA niin saimme lisäksi luokkanousuun oikeuttavan SERT:n. Uma kisaa siis jatkossa kolmosluokassa!

Tässä video päivän viimeiseltä radalta:

Viivin kanssa emme päässeet tänä syksynä kisaamaan kun se sairastui pari kuukautta sitten kohtutulehdukseen ja sille jouduttiin tekemään kohdunpoisto. Viivi on toipunut ja parantunut hienosti eikä sillä ole ollut mitään ongelmia tulehduksen ja leikkauksen jälkeen. Suunnittelinkin, että ilmoittaisin Viivin ja Uman molemmat vielä meidän syksyn viimeisiin kisoihin Tornioon joulukuun alussa. Tämän jälkeen Uma jäisikin sitten toivon mukaan tauolle mikäli sen astutus onnistuu ja saamme kevääksi pentuja. Viivin kanssa voisin kisata alkuvuodesta sen aikaa kun Uma on pentujentekolomalla, mutta tuskin sitten enää kovin paljon pitempään ennen kuin jättäisin sen eläkkeelle agilitypuuhista. Viivin kanssa haluaisin alkaa harrastamaan myöhemmin rallytokoa ja ehkä koiratanssia.

Myös sijoitustyttöni Minni on aloittanut emäntänsä Marian kanssa agilityharrastuksen. Minni ja Maria kävivät ensin agilitypainotteisen pentukurssin ja nyt he ovat mukana agilityn alkeiskurssilla. Kaksikko onkin edennyt todella hienosti, tosi lahjakkaita molemmat! Olen tosi iloinen, että Minnilläkin on selvästi paljon lahjoja ja potentiaalia agilityyn. Minni on muutenkin mielestäni todella ihana ja hauska koira. Toivon todella, että sen terveystulokset olisivat hyvät, jotta pääsisin tekemään silläkin yhden pentueen. Vilkkaita, hyväluonteisia ja kauniita pentuja tulisi kyllä varmasti niistäkin.

Minni agilitytreeneissä:

Sen lisäksi, että Uman kanssa kisaaminen taas sujuu, niin ilokseni myös sen terveys on mallillaan. Käytin Umaa tänään eläinlääkärissä ja virallisissa silmä- ja polvitarkastuksissa ja terve oli molempien osalta! Uman toinen polvi oli aiemmin tuloksella 1, joten oli kyllä mukavaa, että nyt vikaa ei löytynyt ja tulos oli 0 molempien polvien osalta. Myös selkätutkimuksessa aion käyttää Uman kunhan Oulussa olisi seuraavan kerran joukkotarkastuksia luustokuviin. Myös Minni luustokuvataan ja silmätutkitaan lähiaikoina ja Viivikin menee käymään lähiaikoina jälleen silmätarkissa. Myös geenitestejä pitäisi ottaa Umasta ja Minnistä, jotta tutkittaisiin ovatko ne prcd-PRA -silmäsairauden osalta terveitä vai kantajia. Pompentaudin ja DM:n osalta ne ovat vanhempiensa tulosten perusteella terveitä.

Uman juoksua odottelen alkavaksi todennäköisesti joulukuulle. Toivon todella, että astutus onnistuisi ja Uma saisi kauan odotetun pentueen.

Kommentoi