Astutusreissulle!

Uma aloitti juoksunsa 9.12. ja tärppipäivät alkaat olla nyt lähellä. Uma kävi perjantaina progetestissä, mutta silloin arvot olivat vielä hyvin matalalla. Myös verinen vuoto jatkui melko pitkään, mutta se alkaisi olla loppunut, joten tärppipäivät ovat todennäköisesti pian. Uma on kävi myös eilen ja tänään aamulla tapaamassa kaverini urosta, jotta näimme mitä koirat itse ovat mieltä ajankohdasta. Uros oli molemmilla kerroilla kiinnostunut, mutta Uma ei vielä ollut halukas. Se lähinnä istui maahan eikä tarjonnut itseään kun uros nuuhki sitä. Käymme vielä tänään illalla ja huomenna aamulla tapaamassa tätä ”testaajaurosta” ja suunnitelmana olisi huomenna lähteä ajamaan kohti Nummelaa jossa Jekku-herra asustaa.

Toiveissa olisi siis, että astuminen tapahtuisi huomenna illalla ja keskiviikkopäivänä, mutta mikäli on vielä liian aikaista eikä astumista tapahdu niin viivymme matkallamme vielä toisenkin yön, jotta voimme vielä torstainakin kokeilla astutusta. Eiköhän tässä siis joku päivä satu oikealle ajankohdalle ja Uma anna astua. Umahan on kyllä hyvin kiltti uroksille, eikä niille varmasti ärähdä, mutta itseäni mietityttää Uman vilkkaus ja leikkisyys, että miten se malttaa astua kun on niin eläväinen. Toivotaan, että oikeana päivänä se olisi itsekin niin halukas, että malttaa hetken seisoa paikoillaan, jotta toimitussaadaan hoidettua. 🙂

Ehdimme käydä Uman kanssa vielä yhdet agilitykisat ennen kuin sen juoksu alkoi. Kävimme siis OKK:n virallisissa agilitykisoissa ja Uma oli jälleen aika vallaton. Se otti tuolloin aika paljon häiriötä yleisestö ja huomasi, että sen oli vaikea välillä keskittyä tekemiseen. Etenkin yksi yleisössä aivan aidan vieressä hyvin kovaa haukkuva koira häiritsi Umaa ja välillä sen keskittyminen herpaatui pahoin. Etenkin ensimmäisen radan kepeillä meillä oli ongelmia kun kepit olivat aivan yleisön vieressä. Uma kuunteli niin paljon tätä haukkujaa, että se jätti monta kertaa aina pujottelun kesken ja jouduimme aloittamaan kepit alusta. Tältä ensimmäiseltä radalta saimmekin paljon virhepisteitä ja yliaikaa.

Toinen ratamme meni jo paremmin. Paljon Uma teki esimerkiksi aivan liian isoja mutkia ja kepeillä tuli jälleen virhe, mutta tämä johtui lähinnä omasta huonosta ohjauksestani. Tältä radalta saimme siis 5vp, mutta voitimme kuitenkin luokan. Meillä olisi ollut näistä kisoista myös seuraavana viikonloppuna kisata Active Dogilla Haukiputaalla, mutta Uma ehti juuri aloittaa juoksunsa vain kahta päivää ennen kisoja, joten emme päässeet osallistumaan. Myös Viivin kanssa olemme pikkuhiljaa treenailleet ja toiveissani olisikin päästä sen kanssa jälleen kisaamaan alkuvuodesta kunhan Uma nyt toivon mukaan jää äitiyslomalle mikäli astutus onnistuu.

Minni-pentu kävi meillä hoidossa pari viikkoa sitten viikonlopun ja onhan se aikamoinen. <3 Kauhean villi ja välillä aikamoinen riiviö, mutta silti niin ihanan luonteinen. Kauhean rohkea, reipas ja oppivainen. Uma tykkäsi kovasti leikkiä sen kanssa ja pienempää Minniä ei yhtään hirvittänyt rajummatkaan leikit Uman kanssa. Minni aloittaa alkuvuodesta myös pentukurssin emäntänsä kanssa, toivottavasti heille tulee kivaa ja molemmat oppivat paljon uutta!

Olen tehnyt omaksi ilokseni tällaisia joulukortteja koirista tänä jouluna. Tässäpä meidän kennelimme joulukortti eli hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille lukijoille!

Kommentoi