Kisakuulumisia

Kevään aikana olemme treenailleet ja kisanneet Uman kanssa ahkerasti. Alkuvuosi meillä lähti vähän heikonlaisesti käyntiin kisrintamalla kun saimme monta kertaa putkeen hylkäyksiä kisoista. Umalla tuntuu vauhti kasvavan entisestään sen mukaan mitä enemmän treenaamme ja mitä enemmän se sitä mukaan innostuu lajista entisestään. Minulla on välillä melko isoja vaikeuksia olla ajoissa mukana ohjauksissa ja jos jään kovasti jälkeen Umasta niin hylkyjä tulee helposti kun Uma ehtii livahtaa väärälle esteelle. Pikkuhiljaa treenaaminen on kuitenkin tuottanut tulosta ja olen saanut hiettua omia ohjauksiani paremmaksi. Myös tuloksia ja sijoituksia kisoista on nyt tullut, mutta 0-tuloksia ei, joten luvia emme oel nyt saaneet. Ensi viikolla meillä olisi jälleen agilitykisat ja silloin suuntaamme Kokkolaan kisaamaan.

Tässä video kolmen viikon takaa Active Dogsin kisoista. Tuolloin saimme tulokseksi tuolta radalta 10vp ja sijoitus 3. myös toisella radalla sijoituimme kolmansiksi.

Kävimme myös tänään kisaamassa ja tässä video tältä päivältä. Tänään meillä tuli jälleen hylkyjä, mutta etenkin tähän jälkimmäiseen rataan olin hyvin tyytyväinen.

Viivin kanssa emme ole treenanneet nyt kovin ahkeraan agilitya, sillä se ei selvästi oikein innostu enää halleissa agilitysta vaan on niissä turhan rauhallinen ja hidas. Viime vuonna oli sama homma talvikaudella, joten odottelen nyt, että ulkokenttäkausi alkaisi. Ulkona Viivi on aina ollut energisempi ja innokkaampi.

Ilmoitin molemmat koirat pitkästä aikaa näyttelyyn, sillä menemme toukokuun alussa Raahen ryhmänäyttelyyn. Molemmilla on ainakin turkki oikean komeassa kunnossa niin toivotaan, että tuomarit tykkäisivät. Uman kanssa pitäisi vähän harjoitella kehäkäytöstä kun se ei vieläkään oikein osaa seistä ja ravata kovin nätisti. Etenkin kun kehässä on muitakin koiria ravaamassa niin Uma kaahottaa pää viidentenä jalkana eikä malta ravata kiltisti niiden mukana.

Odottelen kovasti, että Uman juoksut alkaisivat, jotta pääsisimme laittamaan Uman pennut alulle. Tein lopulta päätöksen, että yritämme tosiaan Jekku-uroksen kanssa uudestaan emmekö kokeile varsinaisesti kaksoisastutusta, mutta olen kysynyt Umalle varalle toista urosta siltä varalta, että Jekun kanssa astutus ei onnistuisikaan. Tämä toinen uros on myös oikein mukava ja komea koiraherra, joka oli minulla alunperinkin yksi vaihtoehto Umalle urosehdokkaaksi. Myös muutamaa muuta urosta harkitsin pitkään, mutta näissä yhdistelmissä oli esimerkiksi melko isoja riskejä kivesvikaisuuteen urospennuille tai jotain muuta pienempää terveysriskiä.

Olen välillä myös hieman harkinnut, että teettäisinköhän vielä Viivillä yhden pentueen toisin kuin alunperin suunnittelin. Viivi täyttää nyt kesällä 7 vuotta eli se on lapinkoirana melko nuori vielä. Suurin syy miksi mahdollisesti harkitsen sen käyttämistä vielä yhteen pentueeseen on, että pelkään, että mitä jos Uma ei saakaan jälkeläisiä tai jos Minni osoittautuu sopimattomaksi jalostuskäyttöön esim. terveytensä puolesta. Tällöin minulle ei jäisi yhtäkään koiraa jatkamaan tätä linjaa, mikä olisi mielestäni todella harmillista.

Viivin pentueet ovat olleet harmillisen pieniä, mutta kaikki  kolme sen jälkeläistä ovat olleet erinomaisia koiria. Etenkin toivoisin saavani vielä toisen Uman kaltaisen loistavan agilitylapinkoiran, joten haluaisin ehdottomasti joko Uman jälkeläisen tai sisaruksen.  Lisäksi koska Viivi on erinomaisessa kunnossa ja sen aiemmat pentueet olivat niin pieniä, niin uskon, että se jaksaisi hyvin hoitaa vielä yhden pentueen. Viivi oli myös eriomainen ja huolehtiva emo, joka selvästi nautti pentujen hoidota.

Ajankohta on vaan nyt hieman hankala. Aion nyt kuitenkin ensisijaisesti astuttaa Uman ja samaan aikaan koirille en halua pentueita. Toisaalta Viivin kanssa en ehkä viitsi odottaa enää sen sitä seuraavaan juoksuun kun sillä alkaa olla sitten taas jo vähän turhan paljon ikää mielestäni. Todennäköisesti siis käy nyt loppujenlopuksi kuitenkin niin, että Viivi ei enää pentuja tee ellei nyt sitten esimerkiksi kävisi niin, että Uman astutus epäonnistuu ja astuttaisinkin Viivin jolla juoksu tulee todennäköisesti hieman myöhemmin kuin Umalla. Eipä minulla toisaalta ole sille edes urosta tiedossa. 🙂

 

Kommentoi