Viivi ultrattu tiineeksi!

Viivi kävi maanantaina tiineysultrassa ja näkyihän siellä olevan pentuja tulossa. 🙂 Viivin tiineys on nyt noin puolessa välissä, joten jännityksellä odotamme miten loppu odotusaika sujuu ja montako pentua sieltä lopulta syntyy. Ultrassa ei näkynyt kovin montaa pentua, joten kovin suurta pentuetta ei ole odotettavissa. Kyselyitä pennuista on tullut, mutta etenkin mahdollisia urospentuja voisi olla vapaana ja lisäksi etsin sijoituskotia yhdelle narttupennulle, mikäli pentueessa on narttuja.

Olemme ostaneet avomieheni Joonaksen kanssa talon, joten ehdimme muuttaa uuteen kotiimme mukavasti ennen Viivin pentujen syntymää. Talomme sijaitsee Oulun Välivainiolla eli melko lähellä Oulun keskustaa. Uudessa kodissamme onkin mukavasti pennuilla tilaa kasvaa ja temmeltää, kovaa pentukuumetta tässä jo itsellänikin pukkaa, joten voi olla hieman vaikeaa luopua kaikista tämän pentueen pennuista. Suunnitelmissani olisi jättää keväällä Uman tulevasta pentueesta yksi pentu kotiin. Kovasti on minulla nyt mietinnät menossa, että mihin urokseen Uman kohdalla päädyn. Ajattelin käyttää Uman myös syksyllä jalostustarkastuksessa ja talvella luonnetestissä. Myös Uman polvet aion tutkituttaa varalta uudestaan, hyvin ovat koivet pelanneet, eivätkä ole koskaan oireilleet yhtään millään tavalla.

DSC_6942

Olemme käyneet Uman kanssa kaksissa agilitykisoissa sitten viime päivityksen. Matkasimme Ylöjärvelle asti Agirotu-tapahtumaan ja yövyimme Tampereella leirintäalueella. Lauantaina tapahtumassa kisasimme kaksi tavallista rataa ja sunnuntaina osallistuimme lappalaiskoirien joukkueessa joukkueviestikisaan, mikä olikin oikein hauska kokemus. Joukkueemme koostui medilappareista ja joukkueen nimi oli Lapinkullankaivajat. 🙂 Joukkueemme osallistui myös pukukulkueeseen, jossa oli lukuisa määrä upeasti pukeutuneita joukkueita ja hienoimmat puvut palkittiin. Meidän joukkueemme ei valitettavasti voittanut, vaikka lahjukset tuomareille olivatkin hyvät ja joukkueemme nimeen viittaavat. 😉

DSC_6816

DSC_6853

DSC_6880

Lisäksi kävimme Uman kanssa Kokkolassa Klag #18-tapahtumassa kisaamassa. Kisat pidettiin märissä merkeissä Kokkolan leirintäalueella ja kenttä oli todella haastavassa kunnossa sateiden vuoksi. Itsekin kaaduin radalla liukastuttuani märällä nurmella kaksi kertaa. Menimme kahden päivän aikana yhteensä 4 rataa joilta tulokseksi saimme kaksi 15 rataa, yhden hylyn ja yhden 10. Yllättäen myös voitimme kisan tuolla 10 virhepisteen radallamme. Osallistujia tuolla oli paljon, mutta nollia ei ykkösissa tuolla juuri tullut haastavien ratojen ja todella märän ja liukkaan pohjan vuoksi. Vaikeaahan se oli juosta kun piti koko ajan varoa ja myös Umaa inhotti märkyys todella paljon, se kun inhoaa kaikkia lätäköitä eikä suostu niihin juoksemaan. Ohessa video tuolta voittoradaltamme, videolla näkyy myös komea kaatumiseni.

Kommentoi